Algemeen

Over Akky's Tafel

Toen mijn kinderen -ze heten Koen, Merel en Jasmijn- nog op de lagere school zaten, stond ik nadat ik ze had ‘afgeleverd’ vaak nog even bij te kletsen met andere moeders. Vaak heb ik gedacht ‘zou het niet leuk zijn om een kannetje koffie of thee neer te zetten.’ Wat er besproken werd ging niet over wereldzaken, maar over wat ons bezighield rond kinderen, school, werk. Kortom, over de dingen van de dag.

Nu zitten mijn kinderen allang niet meer op de lagere school en heb ik mijn bijpraatplek verlegd naar mijn vaste Albert Heijn. Hoe dat gekomen is? Een van mijn beste vriendinnen is Akky. Zij emigreerde met man en kinderen 10 jaar geleden naar Nieuw-Zeeland. Daar heeft ze het geweldig naar haar zin. Zij kwam in een totaal nieuwe omgeving. Akky begon toen met met Akky’s Kitchen. Daar nodigde ze buurtgenoten uit, om te proeven van haar geweldige kookkunst en tegelijk was dit voor haar een mogelijkheid om snel mensen te leren kennen. Toen ik bij haar op bezoek was, dacht ik: “Ik wil ook een Akky’s keuken!”

Maar thuis -met wel een grote tafel, maar zonder grote liefhebberij voor poetsen én koken- kwam het er niet van. Daarnaast kostte het mij veel te veel tijd; ik de boodschappen doen en kokkerellen, zij blijven “plakken” en uiteindelijk bleef ik ook nog eens achter met ‘de rommel’.

Dus moest het op een andere plek, op een andere manier. Een plek waar ik regelmatig kom, is mijn ‘vaste’ supermarkt, de Albert Heijn. Wat als ik nou….. Zo ontstond het idee voor Akky’s tafel. Een uur samen, gewoon gezellig met vriendinnen en kennissen. Niet te ingewikkeld. Een uurtje uittrekken om even bij te praten, maar ook een moment waar je iets kunt leren (ik ben een afschuwelijke kok) en doen (wat moet ik nu weer maken als schooltraktatie) en meemaken, zoals een theeproeverij. Samen iets delen, een uurtje maar, in een gezellige sfeer met bekende of onbekende vrouwen, ieder met haar eigen verhaal en ervaaringen.

Zou dat leuk kunnen zijn? Had ik in navolging van Akky mijn plek gevonden? Ik wist het plotseling zeker: ja, dit ga ik doen!!

En van het een komt het ander…

Ik wens je heel veel plezier rond alle Akky’s tafels in het land en hou mij op de hoogte!!

Hartelijke groet,
Leontine Hamer